2011. április 29., péntek

,,Citromfüles'' zöldturmix


Mi nap egy zöld turmixot készítettem :)

Hozzávalók: gyermekláncfű levél, alma, ízlés szerinti pedig citromfű, illetve turmix kapacitás függvényében némi víz.
Elkészítés: minél több gyermekláncfüvet teszünk bele, annál egészségesebb és annál változékonyabb az arckifejezésünk... ;) Kezdőknek több alma kevesebb pitypang javallott.
Az almát apróra vág, pitypangot is amennyire lehet és kevés víz társaságában turmixba önt.
Selymes íz elérése érdekében hosszabb ideig tartó turmixolás szükséges :) Ízlés szerint tehetünk bele citromfű levelet - mármint a turmixba :)
Mennyiségi adatok: két, két decis pohárhoz kb. két alma és két marok gyermekláncfű levél szükséges, elkészítési ideje beleszámítva az előkészítést és a mosogatást: kb. 50 percet vesz igénybe.

Váljék egészségünkre! :)



2011. április 24., vasárnap

Édes és sós jószágok


A fenti jószágot hirtelen felindulásból készítettem, tegnap este, mert nem hagyott nyugodni az ötlet, bár már későre járt, de elővettem az aranyos kis mag darálók és hozzáfogtam :) Az alapötletet egyik kedves barátom sünije adta, azt is elkészítettem a teljesség kedvért, bár a sünik édesnek a jószágom pedig sósnak készült. Szerencsére nem vesztek össze reggelig a hűtőben és ma napvilágnál modellt álltak nekem... :) nagy örömömre és bízom benne, hogy a tiétekre is :))


Tervem szerint egyszer, ha eljutok oda, viszek a Gittá-s batyus bálokra is belőle, mert mikor ott jártam legutóbb, a sünik alapanyagát gondoltam elvinni legközelebbre, bár azóta egy kicsit ,,megtollasodtak"... úgy nézem ;)

Az alapanyagokat illetően teljesen nyers vegán jószágokról van szó! :) A jobboldali barna sünit SzentJános kenyérporral színeztem, ami nem azonos a karob porral... meglepő módon, igaz, egy fán teremnek, de mégis különböznek :)

Vidám és mosolygós napot minden olvasómnak! :)